Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δανεισμος βιβλίων

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελοκήπων


Η δημοτική βιβλιοθήκη των Αμπελοκήπων δημιουργήθηκε το 1984 και λειτούργησε το 1985.

 Το 2003 μεταφέρθηκε σε ένα πολύ όμορφο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο, εμπλούτισε το υλικό της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ενεργοί χρήστες να αυξηθούν φτάνοντας αισίως τα 2.550 μέλη.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο καινούργιος χώρος της βιβλιοθήκης διαθέτει μια μεγάλη αυλή που λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων.

 Επιπλέον η Α΄ παιδική βιβλιοθήκη των Αμπελοκήπων βρίσκεται στο ίδιο κτίριο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καλύπτει με 4.100 βιβλία τις ανάγκες των μικρών φίλων του βιβλίου, οι οποίοι μπορούν να διαβάσουν στο δικό τους αναγνωστήριο. Ενώ η Β’ Παιδική Βιβλιοθήκη του δήμου βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βύρωνος και Κέννεντυ στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ.

Συλλογή
Η βιβλιοθήκη των αμπελοκήπων έχει μια από της πλουσιότερες συλλογές σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης και αριθμεί τους 21.625 τίτλους.

Επιπλέον διαθέτει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή διαθέσιμο στους χρήστες με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δανεισμός
Όλοι μπορούν να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και έναν τηλεφωνικό λογαριασμό (π.χ. ΟΤΕ) ώστε να εκδώσουν την κάρτα δανεισμού. Έπειτα μπορούν να δανειστούν έως και δύο (2) βιβλία για δύο (2) εβδομάδες. Τέλος μπορεί να γίνει τηλεφωνική ανανέωση του υλικού εάν φυσικά δεν έχει γίνει κράτηση από άλλο χρήστη της βιβλιοθήκης.

Ωράριο Βιβλιοθήκης
Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 – 20.15
Σάββατο 08.30 – 14.00


Επικοινωνία
Διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου και Φιλιππουπόλεως
Tηλ Επικοινωνίας: 2310.729422

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ 

2 σχόλια:

  1. Η παιδική βιβλιοθήκη λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο. Κάρτα δανεισμου μπορούν να έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό. Τα μικρότερα όχι. Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο μόνο πρωινές ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή